2006
 Introducere
 Schitul
 Pisania
 Stareţi
 Foto
 Ctitoria Sf. Calinic
 Pravila atonită
 Arhitectura
 Pictura
 Stareţi
 Mănăstirea după 1868
 Schitul azi
 Foto
 
 Legături ortodoxe
 
Mesajul realizatorului
 
 

   Pentru realizarea site-ului am folosit ca sursă de informaţii "Sfânta Mănăstire Frăsinei - Ctitoria Sf. Calinic" editată la Mănăstirea Frăsinei în 2002 şi obţinută prin amabilitatea domnului Gigel Chiazna (www.credo.ro), precum şi detalii furnizate de soţul meu care a fost în pelerinaj.

   Respectând tradiţia athonită şi legământul Sfântului Calinic, eu m-am încumetat doar până la 2 km de mănăstire, rămânând la biserica pentru femei. Dacă nu am dezvoltat acest subiect prin adăugarea mai multor date despre sfinţi părinţi care au făcut minuni prin credinţă, este pentru că sunt convinsă că celor ce vieţuiesc în mănăstire, obişnuiţi cu regulile sacre ale Muntelui Athos, mediatizarea nu le este pe plac.

    Am executat site-ul numai din dorinţa de a face cunoscut acest important aşezământ, un adevărat Athos românesc prin regulile sale şi nicidecum în scopul obţinerii de beneficii materiale. Mulţumesc şi pe această cale tuturor celor ce m-au ajutat.

   Am studiat cu atenţie documentaţia folosită ca sursă de informaţii inclusiv sub aspectul existenţei restricţiilor de copyright. În cazul în care consideraţi că am încălcat drepturile de autor în legătură cu materialele folosite, concepţia sau realizarea site-ului, vă rog să trimiteţi un mesaj în acest sens la adresa de e-mail iulianic@hotmail.com